Open dag Het Groene Lyceum Zwolle

Kennis maken met Het Groene Lyceum in Zwolle? Het kan op donderdag 31 januari 2019 van 15.00 tot 21.00 uur. Leerlingen uit groep acht en eindgroepen kunnen zich samen met hun ouders/verzorgers persoonlijk laten informeren over dit uitdagende onderwijstraject voor slimme doeners. Tijdens de Open dag wordt ingegaan op onder meer het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. Ook het unieke karakter van Het Groene Lyceum komt aan bod.

Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een ondernemend traject gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen. Afgelopen schooljaar startten ruim 20 leerlingen met Het Groene Lyceum.

De opleiding wordt aangeboden op de locatie Zwolle, maar ook in Almelo, Doetinchem Enschede en Twello. Leerlingen van Het Groene Lyceum maken gebruik van alle faciliteiten die deze locatie biedt. Denk aan praktijklokalen en het gebruik van de buitenruimte.