Praktische informatie

Geïnteresseerde ouders en leerlingen willen graag weten hoe een schooljaar verloopt en welke regels er zijn, daarom geven we jullie graag toegang tot onze Schoolgids van dit schooljaar. Het document geeft het beste weer wat er speelt op onze locatie. We hebben de meest gezochte informatie voor je verzameld op deze pagina. Wilt u meer informatie download dan de schoolgids.

Veelgestelde vragen

Aanmelden

Aanmelden vmbo Groen
Aanmelding voor ons vmbo Groen gebeurt meestal door de leerkracht of decaan van de basisschool. Deze begeleidt de aanmeldingsprocedure samen met Zone.college Almelo. De basisschool kan hiervoor contact opnemen met een van de vmbo contactpersonen van Zone.college Almelo. Wil je alvast een aanmeldingsformulier downloaden? Via deze website kun je een aanmeldingsformulier downloaden. Vul deze in en lever het vervolgens in op de basisschool van je kind. Zij regelen vervolgens de aanmelding.

Aanmelden Het Groene Lyceum
De aanmelding voor Het Groene Lyceum gebeurt meestal door de leerkracht of decaan van de basisschool. Deze begeleidt de aanmeldingsprocedure samen met Zone.college Almelo. De basisschool kan hiervoor contact opnemen met een van de contactpersonen van Zone.college Almelo. Uiteraard kun je zelf alvast een aanmeldingsformulier downloaden en invullen. Vul deze in en lever het vervolgens in op de basisschool van je kind. Zij regelen vervolgens de aanmelding.

Meekijken met Magister

Magister is een registratiesysteem dat zowel voor docenten, leerlingen als ouder(s)/verzorger(s) inzichtelijk is. In Magister worden zaken als dagroosters, huiswerk, toetsen, cijfers en absentie ingevoerd. Door dit communicatiemiddel hebben ouder(s)/verzorger(s) op elk gewenst tijdstip inzage in de studieresultaten van hun kind.

Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle ouder(s)/verzorger(s) een inlogcode waarmee de cijferregistratie van zoon/dochter/pupil kan worden geraadpleegd. Hiermee hebben ouder(s)/verzorger(s) ten alle tijden inzicht in de behaalde resultaten. Naast de cijfers kunnen ouder(s)/verzorger(s) inzien hoe het met de absentie is gesteld. Huiswerk, toetsen en dergelijke worden genoteerd in Magister. Inloggen in Magister kan via onze inlog pagina waar alle informatie staat over inloggen in Magister, het intranet en de schoolkassa.

Schoolkosten & WIS Collect

Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom betaal je geen lesgeld voor het voortgezet onderwijs en krijgen leerlingen de meeste boeken van school. Zone.college vraagt jaarlijks wel een vrijwillige ouderbijdrage voor onder meer excursies, verbruik materiaal praktijkvakken en andere schoolactiviteiten. Meer uitleg over deze bijdrage vind je in de schoolgids, deze kun je bovenaan deze pagina downloaden.

Betaling via WIS Collect
Met WIS Collect biedt Zone.college ouder(s)/verzorger(s) de mogelijkheid om veilig online via iDEAL de schoolkosten of ouderbijdragen te betalen.

Voordelen van WIS Collect:
• Facturen ontvang je per e-mail;
• Gemakkelijk betalen met iDEAL;
• Een actueel overzicht van alle schoolkosten op een rij;
• Bij een betaling in termijnen ontvang je voor de vervaldatum een herinneringsmail.

Hoe werkt het
Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen facturen per e-mail, op het bij ons bekende e-mailadres in Magister. Indien er meerdere mailadressen bekend zijn dan ontvangen beide mailadressen het betalingsverzoek. Het is niet mogelijk om dubbel te betalen. Alleen ouders/verzorgers waarvan bij ons geen e-mailadres bekend is ontvangen de facturen per post.

In ieder e-mailbericht over een factuur staat een link die je verwijst naar je persoonlijke omgeving binnen WIS Collect. In deze omgeving staan de facturen die betrekking hebben op je kind en je ziet een overzicht van alle openstaande en betaalde facturen. Mocht je meerdere kinderen op school hebben, dan zie je de facturen van al je kinderen.

Openstaande facturen kun je binnen WIS Collect direct via iDEAL betalen. Je bepaalt zelf wat, wanneer en hoe er betaald wordt. Zo kan er in één keer betaald worden, maar ook in termijnen bij een bedrag boven de 100 euro. Vrijwillige kosten kun je selecteren door deze aan te vinken.

Na betaling ontvang je een kopie van de factuur per mail voor je eigen administratie. De factuur is ook altijd te vinden in je persoonlijke WIS Collect omgeving, waardoor het altijd achteraf duidelijk is waarvoor betaald is.

Als je er voor kiest om in termijnen te betalen dan wordt voorafgaand aan de vervaldatum van iedere termijn een herinneringsmail gestuurd. In de mail staat een link naar WIS Collect zodat je gemakkelijk de termijn kan betalen.

Hulp bij problemen
Neem contact op met de debiteurenadministratie via debiteuren@zone.college of bel naar 088 2620700 als één van de onderstaande situaties van toepassing is:

• Je maakt geen gebruik van internetbankieren;
• Je bent betalingsverlegen;
• In geval een derde de facturen gaat betalen;
• Je een aanvraag wilt doen om via een betalingsregeling te betalen;
• Als er vragen zijn over WIS Collect.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs. Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In een byod/cyod klas neem je een eigen device mee (laptop of tablet), bij het Zone.college maken we altijd gebruik van laptops.

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die op deze pagina vermeld staan.

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.
The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

  • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
  • Geheugen 4GB RAM of meer
  • Scherm: 13,3 inch of groter
  • Draadloos netwerk: DUAL BAND
  • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
  • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger
  • Ingebouwde webcam met microfoon

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen tot de school, niet  afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie  geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.

Vakanties vmbo en nationale feesdagen

Kijk voor een actueel overzicht van de vakanties en feestdagen op de pagina vakanties.

Ziek of absent melden

Is je zoon of dochter ziek? Dan dien je dit dezelfde dag voor 09.00 uur telefonisch doorgeven aan de school. Loopt je kind stage, bel dan eerst het stagebedrijf en daarna met de begeleidende stagedocent.

Afspraken van leerlingen bij dokters, tandartsen etc. zoveel mogelijk buiten schooltijden plannen.

Wanneer een dergelijke afspraak niet buiten schooltijd kan plaatsvinden, dient je zoon of dochter tijdig een briefje in te leveren bij het Meldpunt of receptie dien je zelf telefonisch contact op te nemen.

Verzoek om verlof (bij familiegebeurtenissen als huwelijk, begrafenis) van tevoren bij de teamleider indienen
(briefje/telefonisch 088 – 26 20 100).

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid per fiets
De school ligt aan de Bornerbroeksestraat. Leerlingen die op de fiets komen, dienen richting Delden/Bornerbroek aan te houden. Leerlingen uit Wierden/Nijverdal/Hellendoorn kunnen de school gemakkelijk bereiken via de Windmolenbroek. Het rode fietspad achter het ziekenhuis is de Leemslagenweg. Deze weg komt uit op de Bornerbroeksestraat. De leerlingen met fiets of brommer moeten het terrein op via de Nijreesmiddenweg.

Bereikbaarheid OV
De bus stopt vlak bij de school. Vanaf treinstation De Riet is het ongeveer 10 minuten lopen naar onze school.

Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor al onze vestigingen. Bekijk hier de folder over de OAC. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oacalmelo@zone.college.