Zone.college Doetinchem

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en technieklokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren.

 

Bereikbaarheid

Onze school is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De school ligt op 10 minuten lopen van het bus- en treinstation.

 

Brochure, schoolgids en schoolplan

Blader voor meer informatie door onze schoolgids. In het schoolplan worden de hoofdlijnen van het schoolbeleid beschreven en het leerlingenstatuut legt de rechten en verplichtingen van de leerlingen vast.

Vanuit het Expertisepunt wordt binnen de afgesproken kaders, samen met het managementteam en met alle collega’s, hard gewerkt om de basisondersteuning en dus de kwaliteit van ons onderwijs te versterken. Hierover is te lezen in het Schoolondersteuningsprofiel.

 

 

Praktische informatie

Vertrouwenspersoon

Wil je iemand in vertrouwen nemen over moeilijk bespreekbare situaties? Dan kun je terecht bij een van de vertrouwenspersonen op onze locatie in Doetinchem.

Schoolkassa

De Schoolkassa van Zone.college biedt (ouders van) leerlingen/studenten en derden de mogelijkheid om veilig online te betalen. Handig!

De Schoolkassa is opgebouwd uit een aantal stappen:

 • Selecteer de locatie waar je zoon/dochter of jijzelf onderwijs volgt (Let op: Schoolkassa is nog niet beschikbaar voor de locatie Zwolle en Hardenberg);
 • Selecteer algemeen (voor huur kluisje, printtegoed, extra gymshirt en/of oordopjes), mbo of het betreffende vmbo leerjaar;
 • Selecteer vervolgens het gewenste artikel en vervolg de stappen in de Schoolkassa. Een artikel gekocht en betaald via iDEAL? Dan krijg je via email een betaalbewijs, dat tevens dient als afhaalbewijs. Neem deze betaalbevestiging mee naar school.

Waar kan ik welke artikelen vinden?

Onder algemeen staan onder andere de volgende artikelen:
–       Huur kluisje
–       Printtegoed
–       Extra gymshirt
–       Oordopjes

Onder mbo staan de kosten voor leermiddelen en voor extra activiteiten, zoals VCA en gereedschap.

Onder vmbo leerjaar staan de kosten voor extra activiteiten die gekoppeld zijn aan een specifiek vmbo leerjaar, zoals extra activiteiten in het kader van Sinterklaas, Kerst, mentor-uitje, schoolfeesten, introductiekamp, schoolkamp.

Kun je geen gebruik maken van internetbankieren of heb je vragen over de internetkassa? Neem dan contact op met de debiteurenadministratie (email: debiteuren@zone.college of  telefoonnummer: 088 – 2620700).

Door op deze link te klikken geef je aan dat je bovenstaande tekst hebt doorgelezen en word je doorgeschakeld naar de schoolkassa.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die op deze pagina vermeld staan.

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4GB RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen tot de school, niet  afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie  geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.

Stagegids

In de eerste twee leerjaren loop je een aantal meeloopdagen. Op deze manier maak je kennis met de praktijksituatie en ontdek je waar je interesses liggen. In het derde en vierde leerjaar kies je een stagebedrijf waar je jezelf verder gaat ontwikkeling en jouw kennis vergroot. Je sluit het vmbo af met een examen.

Download hier de stagegids.

 

Na de opleiding

Een overstap naar mbo Groen ligt voor de hand. Daar leer je verder voor bijvoorbeeld dierverzorger, milieucoördinator, medewerker weg- en waterbouw, hovenier, monteur van landbouwwerktuigen, bloemist, begeleider sport en spel of manege-instructeur.

Maar je kunt ook goed doorstromen naar een andere mbo-opleiding in bijvoorbeeld de ICT, administratie, zorg of techniek. Je kunt álle kanten op!

Download het examenreglement, verderop op deze pagina (onder het kopje ‘documenten’).

Vakantieregeling vmbo Groen en Het Groene Lyceum 2019 - 2020
Herfstvakantie

Maandag 21 oktober 2019 t/m vrijdag 25 oktober 2019

Kerstvakantie

Maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie

Maandag 24 februari 2020 t/m vrijdag 28 februari 2020

Pasen

Vrijdag 10 april 2020 t/m maandag 13 april 2020

Meivakantie

Maandag 27 april 2020 t/m dinsdag 5 mei 2020

Hemelvaartweekend

Donderdag 21 mei 2020 t/m vrijdag 22 mei 2020

Pinksteren

Maandag 1 juni 2020

Start zomervakantie

Maandag 20 juli 2020 t/m vrijdag 28 augustus 2020

Documenten

Leerlingenstatuut
Dit leerlingenstatuut legt de rechten en verplichtingen van de leerlingen vast