Onderwijs maken we samen

Op Zone.college in Enschede vinden we de betrokkenheid van jou als ouder bij de school erg belangrijk. Jouw kind gaat een nieuwe levensfase in waarin keuzes gemaakt worden die belangrijk zijn voor de toekomst. Samen werken we eraan dat jouw kind een prettige en goede tijd heeft bij ons op school. Dat doen we bijvoorbeeld door op elkaar te letten, en in contact te blijven met elkaar, school, ouders en leerling. We staan klaar om antwoorden te formuleren en oplossingen te bieden bij vragen die in de schooltijd van jouw kind aan de orde kunnen komen.

Praktische informatie

 • Aanmelden

  Het aanmeldingsformulier van het vmbo in Enschede kun je hier downloaden.

  Lees hier de procedure omtrent de aanmeldingen voor het schooljaar 2018 – 2019.

 • Magister en ouderavonden

  Je krijgt een eigen inlog voor ons schoolsysteem Magister om het rooster en de cijfers van je kind te kunnen volgen. Tijdens de ouderavonden kun je in gesprek met de mentor en/of leerkrachten van jouw kind.

  Wil je meteen naar de webversie van Magister, klik dan hier om in te loggen.

  Magister app
  Magister is geoptimaliseerd voor de nieuwste internetbrowsers en apparaten. Mobiele apparaten kunnen gebruik maken van de Magister 6 app, te vinden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

  Wil je de Magister app gebruiken, vul dan bij het veld “Schoolkeuze” het volgende in: zone.magister.net

  Inlog gegevens vergeten
  Ben je je inloggegevens vergeten? Klik dan hier.

 • Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

  De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor alle vestigingen van het Zone.college. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oacenschede@zone.college

 • Schoolkosten

  Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom betaal je geen lesgeld voor het voortgezet onderwijs en krijgen leerlingen de meeste boeken van school. Zone.college vraagt jaarlijks wel een vrijwillige ouderbijdrage voor onder meer excursies, verbruik materiaal praktijkvakken en andere schoolactiviteiten. Meer uitleg over deze bijdrage vind je in de schoolgids.

 • Het boekenfonds

  Zone.college heeft een eigen boekenfonds. Dat betekent dat de school zelf zorgt voor de aanschaf en het uitlenen van de boeken. Het gebruik ervan door de leerling is dus kosteloos en er hoeft geen borg betaald te worden.

  Een aantal boeken moeten aan het eind van het schooljaar weer worden ingeleverd. Dat geldt niet voor werkboeken waarin geschreven wordt. Onze school informeert je elk jaar over de boeken en de regels die we daarbij hanteren. In de schoolgids staat een overzicht van wat de leerling zelf moet aanschaffen. Tijdens de lessen wordt naast het gebruik van boeken ook gebruik gemaakt van moderne technologie.

 • Laptops

  Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

   

  Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan wordt je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

   

  Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die als het goed is ergens op de site vermeld staan.

   

  Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

  The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
  Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.