Onderwijs maken we samen

Op Zone.college in Enschede vinden we de betrokkenheid van jou als ouder bij de school erg belangrijk. Jouw kind gaat een nieuwe levensfase in waarin keuzes gemaakt worden die belangrijk zijn voor de toekomst. Samen werken we eraan dat jouw kind een prettige en goede tijd heeft bij ons op school. Dat doen we bijvoorbeeld door op elkaar te letten, en in contact te blijven met elkaar, school, ouders en leerling. We staan klaar om antwoorden te formuleren en oplossingen te bieden bij vragen die in de schooltijd van jouw kind aan de orde kunnen komen.

Praktische informatie

Aanmelden

Het aanmeldingsformulier van het vmbo in Enschede kunt u hier downloaden.

Aanmeldprocedure 2020 -2021  Zone.college locatie Enschede

Uw zoon of dochter kan zich aanmelden op een van de aanmeldingsdagen te weten op dinsdag 10 en woensdag 11 maart 2020 van 17:00 tot 20:00 uur. U bent van harte welkom op onze locatie aan de Hengelosestraat 481 te Enschede.

Op deze dagen wordt uw aanmeldingsformulier (volledig ingevuld en ondertekend) door een medewerker van Zone.college in ontvangst genomen en zal er een kort kennismakingsgesprek met u en uw zoon of dochter plaatsvinden.

Zone.college neemt de aanmelding in behandeling zodra wij een volledig ingevuld en ondertekend aanmeldingsformulier hebben ontvangen. U ontvangt hiervan een bevestiging per mail.

Binnen 6 weken na de aanmelding krijgt u per mail bericht of uw zoon of dochter is aangenomen. Als meer onderzoek noodzakelijk is kan de termijn worden uitgebreid naar 10 weken. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

We gaan ervan uit dat we elke leerling die zich aanmeldt kunnen plaatsen. Indien wij verrast worden door een hoger aantal aanmeldingen dan dat wij plaatsen beschikbaar hebben, gaan wij een loting toepassen.

Wij kunnen maximaal het volgende aantal leerlingen plaatsen; bij overschrijding van dit aantal gaat er geloot worden:

 • 3 klassen met maximaal 16 leerlingen voor de Basis Beroepsgerichte Leerweg en
 • 1 klas met maximaal 25 leerlingen voor de Kader Beroepsgerichte Leerweg en
 • 1 klas met maximaal 28 leerlingen voor de Gemengde Leerweg en
 • 1 klas met maximaal 25 leerlingen voor Het Groene Lyceum
 • 3 dakpanklassen (BK en KG) met maximaal 20 tot 25 leerlingen

Bij de loting hanteren wij voorkeursregels;

 1. U heeft een zoon of dochter bij ons op school zitten
 2.  Zone.college hanteert de volgende plaatsingspercentages: 75% van de leerlingen is woonachtig in de gemeente Enschede en 25% daarbuiten
 3.  De leerling is gemotiveerd voor ons groene onderwijs

De loting vindt plaats onder toezicht van een onafhankelijke commissie.

Mocht er sprake zijn van loting dan ontvangt u z.s.m. na ontvangst van het aanmeldingsformulier per mail bericht over de uitkomst.

Magister en ouderavonden

Je krijgt een eigen inlog voor ons schoolsysteem Magister om het rooster en de cijfers van je kind te kunnen volgen. Tijdens de ouderavonden kun je in gesprek met de mentor en/of leerkrachten van jouw kind.

Wil je meteen naar de webversie van Magister, klik dan hier om in te loggen.

Magister app
Magister is geoptimaliseerd voor de nieuwste internetbrowsers en apparaten. Mobiele apparaten kunnen gebruik maken van de Magister 6 app, te vinden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

Wil je de Magister app gebruiken, vul dan bij het veld “Schoolkeuze” het volgende in: zone.magister.net

Inlog gegevens vergeten
Ben je je inloggegevens vergeten? Klik dan hier.

Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor alle vestigingen van het Zone.college. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oacenschede@zone.college

Download hier de folder.

Schoolkosten

Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom betaal je geen lesgeld voor het voortgezet onderwijs en krijgen leerlingen de meeste boeken van school. Zone.college vraagt jaarlijks wel een vrijwillige ouderbijdrage voor onder meer excursies, verbruik materiaal praktijkvakken en andere schoolactiviteiten. Meer uitleg over deze bijdrage vind je in de schoolgids.

Het boekenfonds

Zone.college heeft een eigen boekenfonds. Dat betekent dat de school zelf zorgt voor de aanschaf en het uitlenen van de boeken. Het gebruik ervan door de leerling is dus kosteloos en er hoeft geen borg betaald te worden.

Een aantal boeken moeten aan het eind van het schooljaar weer worden ingeleverd. Dat geldt niet voor werkboeken waarin geschreven wordt. Onze school informeert je elk jaar over de boeken en de regels die we daarbij hanteren. In de schoolgids staat een overzicht van wat de leerling zelf moet aanschaffen. Tijdens de lessen wordt naast het gebruik van boeken ook gebruik gemaakt van moderne technologie.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

 

Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

 

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die op deze pagina vermeld staan.

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4GB RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen tot de school, niet  afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie  geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.