In één route naar een mbo-diploma niveau 2

Volg je een basisberoepsgerichte leerweg (BB) bij Zone.college of bij een andere school? Of ben jij een praktisch ingestelde kaderberoepsgerichte (KB) leerling? Dan kun je vanaf de derde klas kiezen voor de Vakmanschapsroute bij Zone.college. De Vakmanschapsroute is een praktische en actieve manier om binnen drie tot vier jaar een mbo-diploma niveau 2 te halen. Daarmee kun je meteen aan het werk. Maar je kunt er ook voor kiezen om verder te leren. Binnen en buiten de groene sector. Bijzonder aan de Vakmanschapsroute is ook dat hiermee de stap van vmbo naar mbo veel minder groot is.

Heb je al een BB-diploma en wil je een praktische mbo-opleiding op niveau 2 volgen? Dan kun je meteen aan het mbo-deel van de Vakmanschapsroute beginnen.

Toon video

Vakmanschapsroute

Voor wie is de Vakmanschapsroute bedoeld?

Als je de basisberoepsgerichte- of kaderberoepsgerichte leerweg volgt, kun je vanaf de derde klas kiezen voor de Vakmanschapsroute. Wij bieden de Vakmanschapsroute aan in meerdere vakrichtingen. Weet je al zeker dat je verder wilt in de groene sector en ben je echt enthousiast over je vakrichting, dan is de Vakmanschapsroute een mooie opleiding voor jou. Je wordt opgeleid tot vakvrouw/vakman in de groene sector!

Heb je al een BB-diploma en wil je een praktische mbo-opleiding op niveau 2 volgen? Dan kun je meteen aan het mbo-deel van de Vakmanschapsroute beginnen.

Vakrichtingen

Je volgt één opleiding welke bestaat uit vmbo- en mbo-programmaonderdelen. Hierbij maak je een keuze uit één van de niveau 2 opleidingen die je in Twello kunt volgen:

  • Medewerker hovenier, bekijk de video.
  • Medewerker veehouderij, bekijk de video.
  • Medewerker dierverzorging, bekijk de video.
  • Medewerker bloem, groen & styling, bekijk de video.

In het vmbo doe je examen in de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer, CKV en lichamelijke opvoeding. Daarnaast wordt de rekentoets afgenomen. De sectorvakken wiskunde, biologie en het beroepsgerichte vak worden in het vmbo niet geëxamineerd. In het mbo leg je examen af in de vakken Burgerschap, Nederlands en Rekenen. De Vakmanschapsroute rond je af met een mbo-examen. De spreiding van de examens in de vakmanschapsroute kan per individu verschillen.

MBO diploma niveau 2

In de Vakmanschapsroute wordt het vmbo en het mbo programma in een doorlopende lijn aangeboden. Deze route duurt in principe 4 jaar, maar kan ook versneld in 3 jaar worden afgerond. Wij zorgen voor een goede aansluiting tussen het vmbo en mbo.

De Vakmanschapsroute leidt op tot een mbo niveau 2 diploma. Met dit diploma heb je een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. In deze leerroute stap je niet over naar een andere school. Daarnaast kun je rekenen op individuele begeleiding door een persoonlijke coach.