Zone.college Twello

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en technieklokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren.

Bereikbaarheid
Onze school is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Deventer en Apeldoorn met de trein, het station ligt vlak bij de school. Twello is vanuit de dorpen binnen de gemeente Voorst bereikbaar met een stationsbus. Ook rijdt er een stationsbusje vanuit Deventer naar Twello en is er een nieuwe busverbinding vanuit Epe.

Schoolgids en -plan

Alle belangrijke informatie lees je onze schoolgids. In het schoolplan wordt in hoofdlijnen het beleid van de school en de punten voor verbetering beschreven in de komende vier kalenderjaren.

Bekijk hier ons schoolondersteuningsprofiel

Schoolkassa

De internetkassa van Zone.college biedt (ouders van) leerlingen/studenten en derden de mogelijkheid om veilig online te betalen. Handig!

De internetkassa is opgebouwd uit een aantal stappen:

 • Selecteer de locatie waar uw zoon/dochter of jijzelf onderwijs volgt (Let op: schoolkassa is nog niet beschikbaar voor de locatie Zwolle en Hardenberg);
 • Selecteer algemeen (voor huur kluisje, printtegoed, extra gymshirt en/of oordopjes), MBO of het betreffende vmbo leerjaar;
 • Selecteer vervolgens het gewenste artikel en vervolg de stappen in de internetkassa. Een artikel gekocht en betaald via IDEAL? Dan krijg je via email een betaalbewijs, dat tevens dient als afhaalbewijs. Neem deze betaalbevestiging mee naar school.

Waar kan ik welke artikelen vinden?

Onder algemeen staan onder andere de volgende artikelen:
–       Huur kluisje
–       Printtegoed
–       Extra gymshirt
–       Oordopjes

Onder MBO staan de kosten voor leermiddelen en voor extra activiteiten, zoals VCA en gereedschap.

Onder vmboleerjaar staan de kosten voor extra activiteiten die gekoppeld zijn aan een specifiek vmbo leerjaar, zoals extra activiteiten in het kader van Sinterklaas, Kerst, mentor-uitje, schoolfeesten, introductiekamp, schoolkamp.

Kun je geen gebruik maken van internetbankieren of heb je vragen over de internetkassa? Neem dan contact op met de debiteurenadministratie (email: debiteuren@zone.college of  telefoonnummer: 088 – 2620700).

Door op deze link te klikken geef je aan dat je bovenstaande tekst hebt doorgelezen en word je doorgeschakeld naar de schoolkassa.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan wordt je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die op deze pagina vermeld staan.

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4GB RAM of meer
 • Scherm: 14 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.
Stagegids

In de eerste twee leerjaren loop je een aantal meeloopdagen. Op deze manier maak je kennis met de praktijksituatie en ontdek je waar je interesses liggen. In het derde en vierde leerjaar kies je een stagebedrijf waar je jezelf verder gaat ontwikkeling en jouw kennis vergroot. Je sluit het vmbo af met een examen.

Download hier de stagegids.

 

Na de opleiding

Een overstap naar het Groene mbo ligt voor de hand. Daar leer je verder voor bijvoorbeeld dierverzorger, milieucoördinator, medewerker weg- en waterbouw, hovenier, monteur van landbouwwerktuigen, bloemist, begeleider sport en spel of manege-instructeur.

Maar je kunt ook goed doorstromen naar een andere mbo-opleiding in bijvoorbeeld de ICT, administratie, zorg of techniek. Je kunt álle kanten op!

Download het examenreglement, verderop op deze pagina (onder het kopje ‘documenten’).

Vakantieregeling vmbo Groen en Het Groene Lyceum 2018 - 2019
Herfstvakantie Maandag 22 oktober 2018 t/m vrijdag 26 oktober 2018
Kerstvakantie Maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2018
Voorjaarsvakantie Maandag 25 februari 2019 t/m vrijdag 1 maart 2019
Pasen Vrijdag 19 april 2019 en maandag 22 april 2019
Meivakantie Dinsdag 23 april 2019 t/m vrijdag 3 mei 2019
Hemelvaartweekend Donderdag 30 mei 2019 en vrijdag 31 mei 2019
Pinksteren Maandag 10 juni 2019
Start zomervakantie Donderdag 18 juli