Reizen doen we samen

Op Zone.college vinden we de betrokkenheid van jou als ouder bij de school erg belangrijk. Je kind gaat een nieuwe levensfase in waarin keuzes gemaakt worden die belangrijk zijn voor de toekomst. Samen werken we eraan dat jouw kind een prettige en goede tijd heeft bij ons op school. Dat doen we bijvoorbeeld met een plan waarin staat hoe we pesten tegengaan en omgaan met sociale media.

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden vmbo Groen of Het Groene Lyceum
Fijn dat je jouw kind wilt aanmelden voor schooljaar 2020-2021 Twello. Aanmelden kan door het aanmeldformulier te downloaden en in te vullen. Download het formulier hier: Aanmeldingsformulier vmbo Twello 2020.

Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier kun je opsturen naar Zone.college Twello, T.a.v. Administratie, Antwoordnummer 5559, 7390 ZX Twello (een postzegel plakken is niet nodig). Na 10 werkdagen ontvang je van ons een ontvangstbevestiging.

Wil je liever een papieren aanmeldingsformulier, dan kun je dit aanvragen per e-mail: twello@zone.college. Graag je NAW-gegevens in de mail vermelden.

Ziek of absent melden

Het verzuim van lessen dient tot het minimum beperkt te blijven. Wij verwachten van jou als ouder het volgende:

 • Ziekte van jouw zoon of dochter dien je dezelfde dag voor 09.00 uur telefonisch doorgeven aan de school. Loopt je zoon of dochter stage? Bel dan eerst het stagebedrijf en daarna de begeleidende stagedocent;
 • Afspraken van leerlingen bij dokters, tandartsen enz. zoveel mogelijk buiten schooltijden plannen;
 • Wanneer een dergelijke afspraak niet buiten schooltijd kan plaatsvinden, dient je zoon of dochter tijdig een briefje in te leveren bij bureau leerling-zaken of dien je zelf telefonisch contact op te nemen;
 • Verzoek om verlof (bij familiegebeurtenissen als huwelijk, begrafenis) van tevoren bij Meldpunt vragen (briefje, telefoon).
Magister en ouderavonden

Je krijgt een eigen inlog voor ons schoolsysteem Magister om het rooster en de cijfers van je kind te kunnen volgen. Tijdens de ouderavonden kun je in gesprek met de mentor en/of leerkrachten van jouw kind.

Wil je meteen naar de webversie van Magister, klik dan hier om in te loggen.

Magister app
Magister is geoptimaliseerd voor de nieuwste internetbrowsers en apparaten. Mobiele apparaten kunnen gebruik maken van de Magister 6 app, te vinden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

Wil je de Magister app gebruiken, vul dan bij het veld “Schoolkeuze” het volgende in: zone.magister.net

Inlog gegevens vergeten
Ben je je inloggegevens vergeten? Klik dan hier.

Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor al onze vestigingen. Bekijk hier de folder over de OAC. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oactwello@zone.college.

 

Schoolkosten

Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom betaal je geen lesgeld voor het voortgezet onderwijs en krijgen leerlingen de meeste boeken van school. Zone.college vraagt jaarlijks wel een vrijwillige ouderbijdrage voor onder meer excursies, verbruik materiaal praktijkvakken en andere schoolactiviteiten. Meer uitleg over deze bijdrage vind je in de schoolgids.

Het boekenfonds

Zone.college heeft een eigen boekenfonds. Dat betekent dat de school zelf zorgt voor de aanschaf en het uitlenen van de boeken. Het gebruik ervan door de leerling is dus kosteloos en er hoeft geen borg betaald te worden.

Een aantal boeken moeten aan het eind van het schooljaar weer worden ingeleverd. Dat geldt niet voor werkboeken waarin geschreven wordt. Onze school informeert je elk jaar over de boeken en de regels die we daarbij hanteren. In de schoolgids staat een overzicht van wat de leerling zelf moet aanschaffen.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

 

Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

 

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die op deze pagina vermeld staan.

 

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4GB RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen tot de school, niet  afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie  geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.

Vakantieregeling vmbo Groen en Het Groene Lyceum 2019-2020

Start schooljaar 2019-2020 is op woensdag 4 september 2019

Herfstvakantie Maandag 21 oktober 2019 t/m vrijdag 25 oktober 2019
Kerstvakantie Maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020
Voorjaarsvakantie Maandag 24 februari 2020 t/m vrijdag 28 februari 2020
Pasen Vrijdag 10 april 2020 (Goede vrijdag) t/m maandag 13 april 2020 (Tweede Paasdag)
Meivakantie Maandag 27 april 2020 t/m dinsdag 5 mei 2020
Hemelvaartsdag Donderdag 21 mei 2020 en vrijdag 22 mei 2020
Pinksteren Maandag 1 juni 2020
zomervakantie Donderdag 16 juli 2020 t/m vrijdag 28 augustus 2020

LET OP: MEIVAKANTIE GEEN TWEE WEKEN!