Zone.college Zwolle

Veelzijdig onderwijs in een vertrouwde omgeving met planten en dieren. Dat is het vmbo Groen van het Zone.college Zwolle. Maar het vmbo Groen is meer: herkenbare vakken, keuzevrijheid, lessen op individueel niveau en betrokken docenten. Leren in de praktijk en leren door doen zijn belangrijke aspecten. Op deze manier kunnen leerlingen doorstromen naar alle mbo-opleidingen!

Bereikbaarheid
Onze school is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt vlak bij de school. Vanaf treinstation Zwolle Centraal is het ongeveer 10 minuten lopen naar onze school.

Nieuwsbrieven
Schoolgids en -plan

Alle belangrijke informatie lees je onze schoolgids. In het schoolplan wordt in hoofdlijnen het beleid van de school en de punten voor verbetering beschreven in de komende vier kalenderjaren.

Schoolkassa

De internetkassa van Zone.college biedt (ouders van) leerlingen/studenten en derden de mogelijkheid om veilig online te betalen. Handig!

De internetkassa is opgebouwd uit een aantal stappen:

 • Selecteer de locatie waar uw zoon/dochter of jijzelf onderwijs volgt (Let op: schoolkassa is nog niet beschikbaar voor de locatie Zwolle en Hardenberg);
 • Selecteer algemeen (voor huur kluisje, printtegoed, extra gymshirt en/of oordopjes), MBO of het betreffende vmbo leerjaar;
 • Selecteer vervolgens het gewenste artikel en vervolg de stappen in de internetkassa. Een artikel gekocht en betaald via IDEAL? Dan krijg je via email een betaalbewijs, dat tevens dient als afhaalbewijs. Neem deze betaalbevestiging mee naar school.

Waar kan ik welke artikelen vinden?

Onder algemeen staan onder andere de volgende artikelen:
–       Huur kluisje
–       Printtegoed
–       Extra gymshirt
–       Oordopjes

Onder MBO staan de kosten voor leermiddelen en voor extra activiteiten, zoals VCA en gereedschap.

Onder vmboleerjaar staan de kosten voor extra activiteiten die gekoppeld zijn aan een specifiek vmbo leerjaar, zoals extra activiteiten in het kader van Sinterklaas, Kerst, mentor-uitje, schoolfeesten, introductiekamp, schoolkamp.

Kun je geen gebruik maken van internetbankieren of heb je vragen over de internetkassa? Neem dan contact op met de debiteurenadministratie (email: debiteuren@zone.college of  telefoonnummer: 088 – 2620700).

Door op deze link te klikken geef je aan dat je bovenstaande tekst hebt doorgelezen en word je doorgeschakeld naar de schoolkassa.

Laptops

Binnen de vmbo.zone van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waar technologie niet meer uit weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

Wanneer je kind in een byod/cyod klas terecht komt dan word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

Om het makkelijk te maken hebben de leveranciers ‘Studywise’ en ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die  op deze pagina vermeld staan.

Studywise biedt laptops aan op basis van aankoop in deze webshop, klik hier voor de flyer.

The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.
Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan.

Maak je geen gebruik van Studywise of The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4GB RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen tot de school, niet  afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie  geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.

Vakantieregeling vmbo Groen en Het Groene Lyceum 2019 - 2020
Herfstvakantie

Maandag 21 oktober 2019 t/m vrijdag 25 oktober 2019

Kerstvakantie

Maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie

Maandag 17 februari 2020 t/m vrijdag 21 februari 2020

Pasen

Vrijdag 10 april 2020 t/m maandag 13 april 2020

Meivakantie

Donderdag 23 april 2020 t/m woensdag 6 mei 2020

Hemelvaartweekend

Donderdag 21 mei 2020 t/m vrijdag 22 mei 2020

Pinksteren

Maandag 1 juni 2020

Zomervakantie

Maandag 6 juli 2020 t/m vrijdag 14 augustus 2020

Overige documenten