Zone.college actief op 20e editie Beroepen Doedag

Woensdag 11 en donderdag 12 december 2019 worden in de Evenementenhal in Hardenberg voor de 20e keer de Beroepen Doedagen gehouden. Ongeveer 2300 leerlingen van 29 scholen, afkomstig uit de driehoek Emmen-Almelo-Meppel, maken een ochtend of middag kennis met drie beroepen van hun keuze. Zone.college is aanwezig met 7 verschillende beroepen.

Voor allerlei beroepen zijn er Doe-Activiteiten georganiseerd. Door daaraan deel te nemen ervaren de leerlingen wat een bepaalde beroepsactiviteit inhoudt, en kunnen zij misschien besluiten dat ze verder willen zoeken in de richting van die activiteit.

Studenten van Zone.college organiseren vanaf verschillende eilanden een actieve kennismaking met een beroep. Zo zijn er workshops Bloemist, Hovenier, Teler, Veehouderij, Loonwerk (Groen, grond & infra), Paard, Dierverzorging, Dierenartsassistent paraveterinair en Voeding. In 30 minuten komen er verschillende onderdelen van het beroep aan deĀ orde.Actief kennismaken met beroepen

Donderdagavond, van 18.00 uur tot 20.00 uur, kunnen ouders/verzorgers een kijkje nemen op de Beroepen Doedag. Zij kunnen zich laten voorlichten over de vele beroepen die er voor hun zoon/dochter zijn. Daarnaast is het mogelijk actief deel te nemen aan de Doe-Activiteiten.

De Beroepen Doedagen worden georganiseerd door de decanen van alle deelnemende scholen uit Salland, Drenthe en Twente. De Doe-eilanden zijn ingericht door mbo-scholen uit Hardenberg, Zwolle, Emmen, Hoogeveen en Almelo.